X
Teniste Backspin- Flat Şut Nedir?

Teniste Backspin- Flat Şut Nedir?

ABONE OL
7 Nisan 2021 22:16
Teniste Backspin- Flat Şut Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teniste Backspin ( kesme-geri dönüş) Şut

Teniste backspin (kesme) şut nedir, tenis raketinin geriye doğru hareketiyle başlar ve topa vuracağınız yerden biraz daha yükseğe hazır halde topun alt yarısına vurur.

Sanki topu kesiyormuş gibi raketin yüzeyi yere paralel olacak şekilde ileri doğru sallayacaksınız ve raketi top ile buluştuğu noktadan daha yüksekte tutarak hareketi bitiriyorsunuz.

Bu pedalda en çok kullanılan spindir, çünkü top yerden zıplamaz ve rakiplerinize saldırmak daha zor olur ve top daha az yükseldiği için daha fazla efor harcarsınız.

Eğer rakipleriniz ağda volley oynamaya hazırsa düz şutlar, veya biraz topspin (topların ağ önünde zıplamasını kolaylaştıran) yapılması daha uygundur.

Geri vuruş, topun rakip sahada sekmesi ve hemen arkasından geri dönüş sağlaması daha etkilidir. Geri vuruş çok fazla hıza sahip olmayan bir şuttur. Bu yüzden rakip sporcun topa ulaşması için biraz daha zamanı olacaktır.

Her şeyden önce servis atışında, volley de, bazı atışlarda ve duvar atışlarında ve yaklaşma atışlarında en gelişmiş sporcular bu atışı kullanır.

Flat Şut (Düz Atış) Nasıl Yapılır?

Flat Şut nedir?, Bu vuruş, tenis oynarken öğrenilen ilk vuruş çeşididir, çünkü uygulanması en kolay olan ve top üzerinde daha fazla kontrol sağlar.

Atış raketin yere dik olduğu ve raketin topa temas noktasının hemen arkasında olduğu düz bir çizgide arkadan öne doğru bir hareketle topa vurulur.

Genellikle, lob vurmanız gerektiğinde, hızlı topları ‘bloke ederken’, duvar vuruşlarında, volley de ve ileri doğru güçlü şutlarda oyunu kazanmaya çalışırken yapılan vuruştur.

Yerdeki geri tepme öngörülebilir ve yüksek olduğundan için rakibin savunması için zorluk teşkil etmez.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP