X
Teniste Twenner Shot Nedir

Teniste Twenner Shot Nedir

ABONE OL
1 Nisan 2021 10:29
Teniste Twenner Shot Nedir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Twenner Shot (Bacak Arası Atış)

Twenner Shot nedir, Bu atış çeşidi sporcular maça görsellik katmak ve seyircilere görsel olarak göze hoş bir seyir sevki vermek için topa bacakları arasında vurdukları atış çeşididir

Bu vuruş bacakların arasından vurulan vuruş olarak kabul edilir. Sert bir lob vuruşundan sonra vurulan atıştır. Bu durumda sporcunun ağdan uzağa bakarken topa doğru koşması gerekecektir. Sporcunun geri dönmek için zamanının olmadığını düşündüğünde topa bacak arasında vurur.

Bacak arası (twenner) atışı gerçekleştirmesi için topun kendi önünde sekmesine izin verir daha sonra top sahaya geri düşmeden, top dizlerinin altında yüksekliğe ulaşacak şekilde topun önüne iyi bir adım alacak şekilde adım atar, böylece bacaklarının arasında topa vurabilir.

Çok az sporcu baskı altında bacak arası (twenner) topa vurabilir. Çünkü tenis sporunda en zor atışlardan biridir.

Teknik Olarak Twenner Shotu (Bacak Arası Atış) Nasıl Yaparız

Ağ önündeki sporcu karşıdan gelen ve arka taban çizgisine giden topu alamayacağını düşünür ve topa vuramayacağını anladığında bacak arası atış yapar.

Twenner shotu yapmadan önce ayak hareketimizi düzgün yapmamız gerekir ve  yeteri kadar hızlı olmalıyız.

Tenisteki tüm vuruşlar gibi iyi bir teknik, konsantre, iyi bir koordinasyon ve topa vurma zamanını iyi ayarlamamız gerekir. Top yere sektikten sonra top dizlerimizin hizasına geldiğinde, sporcu raket tuttuğu elin bileğini bükerek raketi öne doğru savururken vücut ağırlık merkezini sabitlediğinde topa vurur.

Eğer topa dizlerden daha yüksekte vurulursa  topa istediğimiz gibi geri dönüş sağlayamayız.

NOT: Telefon uygulama linki: bit.ly/2ZQHkY tıklayarak üye olabilirsiniz

MAKALEYİ FAYDALI BULDUYSANIZ YORUM BIRAKIN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP