X
Teniste Raket Tutuş Çeşitleri Nelerdir?

Teniste Raket Tutuş Çeşitleri Nelerdir?

ABONE OL
7 Nisan 2021 23:42
Teniste Raket Tutuş Çeşitleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teniste Raket Tutuş Çeşitleri

Teniste etkili bir vuruş gerçekleştirmek için teniste raket tutuş çeşitleri vardır. Tenis raket tutuş sapında sekiz adet açı vardır ve her birine bir eğim adı verilmiştir. Tenis raketinin başı üste gelecek şekilde tutulur ve bu açılar 1 numara ile hizalanır ve her raket tutacağı ( raketi hangi eliniz ile tuttuğunuza bağlı olarak) farklı bir eğim ile aynı hizaya gelir

  • Kıta Tutuşu: kıta tutuşu diğer adı ile ‘kıyıcı’ tutuş olarak da bilinen continental tutuş için,  işaret parmağı ekleminizin avuç içi içi tarafı sağ elini kullananlar için eğim 2, sol elini kullananlar için eğim 8 ile aynı hizada olmalıdır.

Continental kavrama, dilim servisler, atışlar, ve volley vuruşlar için en iyi tenis raketi tutuş çeşididir. Kıtasal tutuşlar alçak topları karşılamada iyi bir tutuştur.

Kıtasal tutuşlar sporculara atışları toparlamak ve yanspin ile alt bükmede yeteneği sağlar. Bu tutuş çeşidi gücünüze ve topspin şutunuza fazla katkı sağlamaz ama tenis topunu kontrol etmek için gerekli bir tutuş çeşididir.

  • Doğu Tutuşu: Teniste doğu reket tutuşunu yapmak için sağ elini kullananlar 3 numaralı eğimi bulmak için sağa doğru sayın ve doğu forehand tutuşunu bulmak için işaret parmağınızı 3 numaralı eğime yerleştirin.

Sol elini kullanan sporcular raket gribinin 7 numaralı eğimine işaret parmağı gelecek şekilde tutmalıdır.Doğu tutuşu, tenis sporcularına rakip sporcunun düz şutlarını kırarak topun geri dönüşünde topa daha fazla güç ve hız kazandırır.

Doğu backhand tutuşu aynı zamanda servis vuruşu için kullanılacak tutuşlardan biridir. Doğu tutuşu,  Batı veya Yarı Batı Tutuşundan daha az topspin şut sağlar ve taban çizgisinde yüksek zıplayan toplara vurmak için diğer tutuş çeşitlerine göre daha az güvenilirdir. Aşağıdaki Bevel 3 Forehand tutuşunu, bevel 1 ise backhand tutuşunu göstermektedir

  • Batı Tutuşu:  Batı tutuşu, yarı batı tutuşundan sert bir versiyonudur ve maksimum topspin şut oluşturmak için kullanılır. Batı tutuşuyla topun daha yavaş hareket eden kil kortlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz ve yüksek top zıplamalarıyla daha kolay mücadele edebilirsiniz.

Topun kort çizgileri içerisinde kalmasına yardımcı olur. Batı tutuşu, tenise yeni başlayanlar için öğrenilmesi zor bir tutuş çeşididir. Sağ veya sol el ile oynamanıza bakılmaksızın tenis grbinin 5 numaralı eğimine başparmağınızı yerleştirmeniz gerekir Aşağıdaki görsel batı forehand tutuşunu göstermektedir

  • Yarı Batı Tutuşu: Yarı Batı Tutuş, oynanması en kolay tutuş çeşitlerinden biridir. bu tutuş doğu ve batı tutuşları arasındadır. Sağ elini kullananlar için 4 numaralı eğim, sol elini kullananlar için 6 numaralı eğim kullanılır.

Aynı zamanda tutuş değişiklerinin en kolay tutuştur. Yarı Batı Tutuşu her yönden bir tutuştur, kil, çim ve sert kortlar için ideal bir tutuş şeklidir. Kapalı tenis raket yüzü topların başarılı bir şekilde geri döndürmek için doğru temas noktası sağlayacağından düşük gelen toplar bu tutuş için sorun olabilir. Aşağıdaki görseller bevel 4 yarı batı forehand tutuşunu bevel 7 ise çift el backhand tutuşunu göstermektedir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP