X

tenis-saha-olculeri-1

ABONE OL
16 Ocak 2021 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

bedenegitimispor.com

Tenis saha ölçüleri
Tenis Çizgileri Ne Anlama Gelir
• Taban Çizgisi: saha çizgilerinin uzunlamasına giden sahanın sınırlarını belirleyen, sahanın her iki tarafındaki çizgilerdir. Aynı zamanda sahanın enlemesine uzanan çizgilerede taban çizgisi denir.
• Merkez işareti: tenis kortunun her iki yarısını belirler yani bir oyuncunun servis atmadan önce nerede durmasını gerektiğini belirlemesine yardımcı olan çizgidir.
• Merkez çizgi: Sahanın her iki tarafından sağ servis ve sol servis hizmet alanlarını belirler. Yani bir sahayı sağ ve sol olarak ikiye bölen çizgidir.
• Net: Ağ, direklerinin bulunduğu yerde 1.07 yüksekliğinde iki direğe asılı bir şekilde dururken filenin tam orta yüksekliği 91 cm dir. Filenin uzunluğu ise 12,80 metredir. Servis sırasında topun fileye vurulması oyun dışı olarak kabul edilir. Ancak oyun esnasında topun fileye çarpması ve rakip sahaya düşmesi durumunda eğer rakip topu diğer sahaya atamaz ise sayı alınmış olur.
• Servis hattı: Servis çizgisi ön saha ile arka sahayı ayıran aynı zamanda servis alanını belirleyen çizgidir. Sporcu servisi çapraz servis alanına atmalıdır.
• Tekler yan çizgisi: tenis kortuna uzunlamasına uzanan iç çizgi tekler yan çizgisidir. Tekli maçlar için oyun sınırını ve servis alanını belirleyen çizgidir
• Çiftler yan çizgi: Çiftler yan çizgisi tenis kortuna uzunlamasına uzanan dış çizgidir. Sadece çiftler maçında kullanılır.
.
İlk Servisi Kim Kullanır: atış olarak belirlenen yazı tura atışında hangi takımın tahmini doğru çıkarsa o takım ilk servisi kullanır. Yazı turayı kaybeden sporcu veya takım ise sahayı seçme hakkı kazanır.

Ralli nedir?: Servis atışı yapıldıktan sonra herhangi bir sporcu veya takımın hata yapıp puan kaybedene kadar topun sporcular veya takımlar arasında saha değiştirmesine denir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP