X
Teniste Servis Nasıl Atılır

Teniste Servis Nasıl Atılır

ABONE OL
14 Ocak 2021 13:14
Teniste Servis Nasıl Atılır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Servis atacak olan oyunu rakibi hazır olmadan servisi atmamalıdır. Rakip servisi karşılamaya teşebbüs ettiği zaman hazır olduğunu kabul edilir. Oyuna başlayacak oyuncu dip çizgisinin dış sağından, çapraz sağ servis atışı ile oyunu başlatılır. ikinci servis kortun solundan sağ çapraza atılır ve diğer puanlarda da bu sıraya göre devam edilir.

Aynı oyuncu oyun tamamlanıncaya kadar servis atışlarına devam eder. İkinci oyunda ise, servisi diğer oyuncu, oyun (game) tamamlanıncaya kadar atar. Bir sonraki oyunda ise servis gene birinci oyuncuya geçer.

Böylece maç bitene kadar devam eder. Çiftlerde ise servis atan oyuncudan sonra, sıra servis karşılayan takımdan birine, ondan sonra ilk servisi atanın eşine geçer. ilk dörtlük bölümde servis sırası servis karşılayanın eşiyle bitmiş olur ve bu sıra set bitene kadar devam eder. İkinci setin ilk bölümünde sıra değişebilir. Herkes sırasını kul­landıktan sonra o diziliş  sonuna kadar devam eder. Servis atışı başarısız olursa buna hata ( Fauld ) denir.

Atılan serviste top ağlara çarparak saha içine düşerse buna let denir ve let olduğu zaman servis tekrarlanır.  İkinci kez servis hakkı verilir ve fakat aynı hata let durumu ikinci kez de de olursa puan karşı tarafa verilir.

Servis atışı sırasında ayağın servis çizgisini geçmesine Foot Fault (ayak hatası) denilir. Bu hatada da ikinci servis hakkı verilir. Servisi karşılayan oyuncu top bir kere değdikten sonra topa vurabilir. Müsabaka devam ederken bundan sonra rakip top yere bir kere değdikten sonra veya havada iken temas edebilir

NOT: Telefon uygulama linki: bit.ly/2ZQHkY tıklayarak üye olabilirsiniz

MAKALEYİ FAYDALI BULDUYSANIZ YORUM BIRAKIN

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP