X
HENTBOL DA OYUNCULAR

HENTBOL DA OYUNCULAR

ABONE OL
10 Haziran 2021 12:18
HENTBOL DA OYUNCULAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hentbolda Oyuncular ve Görevleri

Hentbol oldukça hızlı oynanan bir spor dalıdır. Her takım bir kaleci ve 6 oyuncu olmak üzere yedi oyuncu ile sahaya çıkar. Bir takım en fazla oniki oyuncudan teşekkül etmiştir. Takımlar kurallara uygun olduğu müddetçe sınırsız oyuncu değiştirme hakkına sahiptir. Oyuncular sahanın istedikleri yerinde oynama hakkına sahiptir. Gol sahası içinde oynama hakkı sadece kaleciye verilmiştir. Eğer savunma yapan bir takımda kaleci dışında elinde top olan bir oyuncu gol sahası içerisine girerse atak yapan takım 7 metre atış hakkı kazanır. Atak yapan takımda bir oyuncu gol sahasının içerisinde veya çizgiye herhangi bir temasta bulunup gol atarsa o gol geçersiz sayılır.


Hentbol Sporcularının Saha içi dağılımı (Pozisyonlar)

  • Pivot:  Görevi etkili olarak atış gerçekleştirmek olan oyuncudur. Kale atışı ve pas yapmak ana görevlerindendir. Topla fazla buluşmamasına rağmen topsuz olarak oyunu okuyabilmeli ve çabuk olmalıdır. Rakip takımın hücuma çıkışında baskı yaparak rakibi engellemelidir.
  • Sağ oyun kurucu: Orta oyun kurucunun hemen sağ bölgesinde görev alır. Hem hücum hem de savunmada oldukça aktif bir rol sergiler. Teknik kapasitesinin fazla olması önemlidir.
  • Sol oyun kurucu: Orta oyun kurucunun hemen solunda yer alır. İyi bir şutör olması son derece değerlidir.
  • Orta Oyun kurucu: Adeta takımın beyni görevindedir. Set hücumlarında oyuna yön verir. Takımın değişik atak varyasyonları denemesini sağlar. İyi bir pasör olması gerektiği kadar iyi bir şutör olması da son derece önemlidir.
  • Sağ kanat oyuncusu: Sahanın en sağ tarafında görev alan oyuncudur. Hücumlarda içeri kat ederek gol arar. Savunmada ise karşısındaki oyuncunun pozisyon alamamasından sorumludur.
  • Sol kanat oyuncusu: En solda oynayan oyuncudur. Savunmada ve hücumda sol oyun kurucuya yardımcı olur.

Kaleci: Görevi gol olmasını engellemektedir, takımının zor durumda kaldığı anlarda hücuma katkı da sağlayabilir ya da uzun paslarla takımının kontra atağa kalkmasını sağlayabilir. 6 metre çizgisi içerisinde topa dokunma hakkı bulunan tek oyuncudur. Savunma anlarında top eğer kaleci tarafından kale çizgisi dışına giderse oyuna yine savunma başlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP